vrijdag 3 december 2021

Alles over Dordrecht

Raadslid Jacqueline van den Berg zet uitbreiding winkelcentrum Sterrenburg op agenda

15 februari 2010

DORDRECHT - PvdA-raadslid Jacqueline van den Berg gaat aan de slag met de onduidelijkheid rond de uitbreiding van winkelcentrum Sterrenburg. Zij schrijft op haar weblog: ,,Waarom duurt het allemaal zo lang, terwijl de ondernemers niets liever willen dat er aangepakt gaat worden. Ik ga hiernaar informeren.".

 De winkeliers van winkelcentrum Sterrenburg in Dordrecht vinden het erg jammer, dat nog steeds niet duidelijk is wanneer het pand van de Keuringsdienst van Waren wordt gesloopt.  Ze hopen volgende week zaterdag op meer duidelijkheid als alle partijen in het winkelcentrum zijn.

Het pand Keuringsdienst van waren maakt al jarenlang bij de kruising met de stoplichten Galileilaan/Keplerweg geen fraaie indruk meer en de middenstanders constateren een verdere achteruit gang van de situatie.  De winkeliers hopen dat er snel iets wordt gedaan.

Een groot aantal jaren geleden werd het gebouw door een investeerder gekocht, nadat de Keuringsdienst van Waren vertrok. Plannen werden niet gerealiseerd op die centrale plek in de wijk. Krakers bewoonden het lange tijd illegaal, maar die zijn nu officieel vertrokken.

De gemeente heeft een sloopvergunning verleend, maar het is nog onduidelijk de sloop daadwerkelijk kan beginnen. Dat hangt er ook op wanneer de uitbreiding van het winkelcentrum op die centrale toegangsplek naar Sterrenburg echt mogelijk wordt.

De ledenvergadering van de vereniging van het winkelcentrum Sterrenburg besprak woensdagavond over deze moeilijke kwestie, die zich al zo lang voort sleept..
De eigenaar van de grond vraagt een veel hogere bedrag voor de grond, dan de eigenaar van het huidige winkelcentrum wil betalen. Het is een kwestie van vraag en aanbod, dat de uitbreiding nog niet rond is, zo moest de ledenvergadering vaststellen.

 Het winkelcentrum zou in het nieuwe deel over een supermarkt kunnen gaan beschikken van drieduizend vierkante meter. Het assortiment van het winkelcentrum zou ook uitgebreid kunnen worden. Hierdoor houdt Sterrenburg een economische rol in de stad, die ver uitgaat boven de functiel van wijk-winkelcentrum.

Het winkelhart van Sterrenburg krijgt ook meer uitstraling als het bij de kruising Galileilaan/Keplerweg al in beeld komt. Eerder werden de andere entrees al aangepast aan de eisen van de tijd. Het centrum dateert in zijn oude vorm van 1973. PvdA gemeenteraadslid in die tijd, P.A. de Kok en ondernemer Leen van Pelt waren mensen, die een belangrijke rol speelden bij de stichting van het centrum. De Kok wordt met een eigen straatnaam, P.A. de Kokplein, in herinnering gehouden.

Volgende week zaterdag is er een politieke markt in het winkelcentrum met alle partijen die meedoen aan de verkiezingen in Dordrecht op 3 maart. De winkeliers hopen dan dat de partijen wellicht een oplossing weten om de patstelling rond de uitbreiding van het winkelcentrum te doorbreken. PvdA, VVD, Beter voor Dordt, GroenLinks, CDA, Verenigde Seniorenpartij, D66 en Christenunie/SGP worden dan in Sterrenburg verwacht. Tussen 12 en 16 uur kan een ieder met kandidaten kennis maken.

Deel dit bericht met je vrienden!