Thursday 16 September 2021

Alles over Dordrecht

Sportwereld uit wensen bij sport-wethouder van Dordrecht Jan Lagendijk

13 februari 2010

DORDRECHT - De Dordtse sportwereld heeft gisteravond wensen geuit bij sport-wethouder van de PvdA Jan Lagendijk. Ook een aantal kandidaten van andere partijen namen kennis van plannen voor de toekomst vanuit de sport. Een verslag van raadslid Jacqueline van den Berg over de tweede debatavond onder de noemen OPHEF:

2e Ophef Debat over SPORT in CBK

Op vrijdagavond 12 februari was er het tweede ‘Ophef’ debat over SPORT in CBK. Wethouder en Lijsttrekker PvdA Jan Lagendijk ging in gesprek met bewoners, ondernemers, belangstellenden en sportverenigingen.

Een aantal vertegenwoordigers van sportverenigingen waren aanwezig (zoals van voetbalclub FC Dordrecht, tennisvereniging Dash'35, Muilwijk van Karate, Korfbal e.d.

Dordrecht: Sportstad. Het oude koesteren en ruimte geven aan nieuwe dingen. Dordrecht is 'vanzelfsprekend bijzonder', aldus Jan Lagendijk. Er gebeurt al veel op sportgebied. De verschillende politieke partijen die aanwezig waren verschilden daar niet zoveel over. Aan de orde kwamen behoefte aan accommodaties (Dash'35 nieuwe hal voor opleiding talenten, nieuw station FC Dordrecht, nieuwe locatie voor gehandicapten sport).

Er zijn 4 satellietclubs (o.a. Dash'35) die wijken adopteren en daar hun sport aanbieden. Voorzitter van Dash'35 vertelde dat vooral allochtonen naar tennis komen in de wijk. Ook andere sportclubs kennen een redelijk aantal allochtone sporters. Er zijn 5 kunst grasvelden, NK Jeugdzwemmen hebben we in Dordrecht gehad, NK Karate is dit weekend in de Sporthal in Sterrenburg.

In Dordrecht kunnen sporters zichzelf goed ontwikkelen, tot aan de echte topsport. Dan trekken ze weg. Maar een aantal komt later weer terug en vervullen een belangrijke rol binnen hun oude club. Een paar sporten acteren echt op topniveau, zoals karate, zwemmen, volleybal en ijshockey.

Jan sprak van CC Dordrecht, ofwel Community Club Dordrecht. Dat sportverenigingen ook hun rol spelen in de leefbaarheid in de wijken door het aanbieden van sportactiviteiten. Verschillen tussen politieke partijen is wel de exploitatie, zoals nu bij het zwembad door OptiSport en niet door het Sportbedrijf van de gemeente. Als een bedrijf dit net zo goed doet, maar fiancieeel gunstiger, dan moet dat kunnen, aldus Jan. Andere partijen vonden dat niet.


Deel dit bericht met je vrienden!