Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse Historische Kalender breidt zich uit met Dordt Centraal

12 februari 2010

DORDRECHT - De eerste media-uitgave heeft de Dordtse Historische Kalender gehaald. Het Huis-aan-Huis blad Dordt Centraal, dat in oktober 2000 begon dankzij de investeringen van directeur Piet van Westen, is vermeld op de kalender. Journalist Kees-Jan Visser heeft voor oktober 2010 het tweede lustrum ingeboekt van zijn blad.

Hij meldt:

Tussen de grote mediaconcerns verscheen in oktober 2000 een eigenwijs krantje, dat tien jaar later zijn vaste plaats heeft verworven in het medialandschap van Dordrecht (en omgeving) met twee wekelijkse edities.

Dordt Centraal koos vanaf het begin voor het zogeheten weekend-formaat en wist daarmee een eigen lezerskring op te bouwen. Kronkelaar is de bekendste columnist van de twee wekelijkse uitgave. Op de woensdag is Dordt centraal ook regionaal.  Op vrijdag staat Dordt helemaal centraal, maar is het blad wel los regionaal verkrijgbaar. Naast Dordt Centraal zijn Dordt Nu en de Stem van Dordt de weekbladen. Inmiddels zijn de aandelen daarvan in handen van het Wegenerconcern.

Nomineren voor de kalender kan vanaf de site www.dordtsehistorischekalender.nl

Deel dit bericht met je vrienden!