Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

TV Rijnmond zendt zondag Ondernemersdebat uit Dordrecht uit

11 februari 2010

DORDRECHT - TV Rijnmond besteedt zondag twee keer een uur zendtijd aan het ondernemersdebat in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen vanuit Dordrecht. Het werd woensdagavond opgenomen. Thijs Blom was de presentator. Zowel om 10 als om 11 uur komt Dordt in beeld bij Rijnmond. Twee partijen brachten een eigen verslag over het politieke debat:

Zowel op de website van de PvdA Dordrecht als op de website van de VVD werd teruggeblikt. Twee politieke verslagen van lijst 1 en lijst 2:

Lijsttrekkersdebat met ondernemers (PvdA versie)

Woensdagavond 10 februari 2010 om 20.00 uur was er in het volle Atrium van het DaVinciCollege het lijsttrekkersdebat met ondernemers. De verschillende ondernemersverenigingen hadden deze avond goed voorbereid. Toch kwam de avond niet helemaal uit de verf. Vantevoren hadden ondernemers vragen kunnen inleveren. Ook tijdens de debatten konden vragen via sms worden ingezonden die op een scherm waren te zien. Omdat er ook opnames voor de televisieuitzending op zondagavond a.s. bij RTV Rijnmond werden gemaakt, bepaalde dat de gang van zaken van de avond. Het publiek werd wat onrustig omdat er geen kontakt was met het publiek en er geen gebruik werd gemaakt van de vragen via sms. Over een aantal onderwerpen is gediscussieerd (zoals over economische visie, zondagopenstelling winkels, startende ondernemers, bruisende binnenstad). Zondagavond 14 februari is het debat te zien bij RTV Rijnmond om 10 uur en 11 uur 's avonds.

PvdA Actiepunten Economie:

•     Ondernemersloket sneller inspelen op vragen en behoeften van ondernemers
•     Ondernemers maken wijken aantrekkelijk 
      (meer wijkeconomie)
•     Goede ondersteuning starters
•     Zorgen voor een aantrekkelijk verstigings/-
      ondernemersklimaat
•     Bij aanbestedingen meer ruimte voor kleine
       bedrijven en maatschappelijke doelen

Het lijsttrekkersdebat in het Da Vinci College voor ondernemers werd woensdagavond druk bezocht. Naast veel ondernemers waren er ook opvallend veel politici aanwezig. De VVD werd vertegenwoordigd door lijsttrekker Ferdinand van den Oever, maar daarnaast was een groot aantal (kandidaat)raadsleden van de VVD aanwezig en had de VVD een informatiestand ingericht. Aan de aanwezigen werd een pamflet uitgereikt met de kernachtige slogan van de VVD: Regel 1: minder regels.

De avond werd opgenomen voor TV Rijnmond, die het debat aanstaande zondag om 10.00 uur en 11.00 uur zal uitzenden. Voor de VVD waren vooral de punten veiligheid, bereikbaarheid en ecnomische vooruitgang belangrijk. Die punten kon Van den Oever ook goed toelichten. Het feit dat de avond werd opgenomen voor televisie had een dusdanige invloed op het verloop, dat ondernemers zich niet goed gehoord voelden. Na de opnamen was er echter voldoende gelegenheid om in onderlinge gesprekken nog antwoord op vragen te krijgen.

Een ongelukkig incident aan het einde van het debat was, dat lijstrekker Piet Sleeking van Beter voor Dordrecht de VVD in de extreem rechtse hoek plaatste. Na afloop bood hij daarvoor excuses aan. "Wat ik bedoelde te zeggen was, dat de VVD in het spectrum van politieke partijen het meest aan de rechterzijde staat", aldus Sleeking.


Deel dit bericht met je vrienden!