Sunday 26 September 2021

Alles over Dordrecht

Adriaan Eckhardt houdt pleidooi bij vertrek om voorzichtig met natuur om te gaan

11 februari 2010

DORDRECHT - Adriaan Eckhardt vertrekt na 35 jaar als landschapsarchitect bij de gemeente Dordrecht.. Alhoewel 1 maart zijn formele afscheid is, krijgt hij in het gemeentelijk blad Dordt Binnenuit al de gelegenheid om kritische kanttekeningen te zetten bij het aanleggen van natuurgebieden in de Dordtse polders. ,,Het gehele Zuid-Hollandse landschap is ontstaan onder invloed van de zee totdat de Deltawerken daar een eind aan maakten.

De kreken in het Dordtse buitengebied liggen daar niet toevallig. Het landschap heeft niet alleen nauurwaarde, maar ook cultuurhistorische waarde. We moeten er voorzichtig mee omgaan. Het dooraderd zijn met water maakt Dordrecht bijzonder voor mij. Het is hier altijd fijn thuiskomen."  Eckhardt (64) noemt na 35 jaar in Dordts groen bouwen of niet bouwen in de Zuidpolder niet in de mond.  

Toch begint hij het vraaggesprek met de zin: ,,Je vraagt me het hemd van mjn lijf".De lijn van de meerderheid van de gemeenteraadssamenstelling tot 3 maart, is plannen maken voor huizen bouwen in de Zuidpolder van de Biesbosch. 

Deel dit bericht met je vrienden!