Thursday 16 September 2021

Alles over Dordrecht

PvdA Dordrecht begint actie voor behoud van Stoopbank in de Biesbosch

10 februari 2010

DORDRECHT - De PvdA Dordrecht lanceert een actie om de Stoopbank in de Biesbosch, het in 1928 opgeleverde monument voor de inpoldering, te behouden en op te knappen. De bank, als mooie halteplek voor fietstochten door de natuur, is genoemd naar de eerste SDAP-wethouder van Dordrecht, huisarts Th. Stoop. PvdA-gemeenteraadslid Jacqueline van den Berg lanceert de Stoopbank actie vandaag in Ad De Dordtenaar.  Wie mee wil denken om de Stoopbank nieuw leven in te blazen, kan de partij mailen. Burgemeester Ronald Bandell zei ook bij zijn afscheid te hopen dat de Stoopbank behouden blijft.

Stoop komt ook in herinnering door de Dordtse Historische kalender. De PvdA Dordrecht, een beetje de erfopvolger van Stoop. heeft hem genomineerd voor een vermelding. In 2011 is het 150 jaar geleden dat de (politieke) vriend van de bekende Amsterdamse bestuurder Wibaut werd geboren in Dordrecht

Reacties welkom op:

pvda.dordrecht@planet.nl

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!