Monday 27 September 2021

Alles over Dordrecht

Insula College wint ‘In Dordrecht doen wij normaal-concerten’

9 februari 2010

DORDRECHT - De Dordtse artiest Risskant geeft in het kader van de publiekscampagne "In Dordrecht doen wij normaal" donderdag 18 februari twee concerten op het Insula College locatie Koningstraat in Dordrecht. Wethouder Jan Lagendijk verricht het openingswoord, waarna de rapper voor 500 leerlingen gaat optreden. De shows staan deels in het teken van het probleem van (cyber)pesten en hoe middelbare scholen daarmee omgaan.

Het Insula College locatie Koningstraat heeft de optredens van Risskant gewonnen met de kaartenactie die aan de campagne "In Dordrecht doen wij normaal" gekoppeld is. Met de campagne vraagt de gemeente aandacht voor het tegengaan van verschillende soorten geweld, zoals geweld binnen een gezin, (verbaal) geweld op sportvelden, geweld op straat en tegen hulpverleners en geweld (pesten) op school. Op middelbare schoslen in Dordrecht zijn posters en freecards met de leus met de leus "Van pesten word je niet wijzer!" en een rebus verspreid. Scholieren konden de rebus (Ik ben tegen pesten) op de freecards oplossen. De scholieren van het Insula College hebben dit veruit het beste gedaan: 85% van het totale aantal kaarten werd weer ingeleverd.

De gemeente is verder benieuwd naar de mening van de inwoners van Dordrecht over de campagne In Dordrecht doen wij normaal. Op www.dordtveilig.nl staat een peiling met de vraag of de campagne geweld helpt te voorkomen. De campagne loopt van 1 december 2009 tot en met 22 februari 2010, de poll kan tot en met het einde van de maand worden ingevuld.

Deel dit bericht met je vrienden!