Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Raadslid Diny Koppens vraagt aandacht voor zorgen van Wijk en speeltuinvereniging Crabbehof

9 februari 2010

DORDRECHT -  Gemeenteraadslid Diny Koppens vraagt aandacht voor de zorgen van de wijk- en speeltuinvereniging Crabbehof in Dordrecht. De volksvertegenwoordiger van GroenLinks hoopt dat sponsors met geld over de brug komen, want na veertig jaar moet Crabbehof de gebouwen en de keuken aanpassen aan de eisen van deze tijd:

Haar oproep heeft als tekst: De huidige gebouwen en keuken zijn al bijna 40 jaar oud en nodig aan verbetering toe. De keuken voldoet eigenlijk niet meer aan de eisen van deze tijd. De WSC wil graag kooklessen voor kinderen gaan geven, en daarvoor is de huidige keuken niet veilig genoeg meer.

In het wijkgebouw worden wekelijks warme maaltijden bereid voor ouderen in de wijk, en binnen kort gaat de SIS school in de wijk gebruik maken van WSC, en dan is een keuken ook onontbeerlijk. De keuken en het voedsel dat er bereid wordt is als het ware hetgeen de wijk voedt: eten is een sociale bezigheid, en hier in deze aandachtswijk ook noodzaak.
In WSC gebouw komen vrijwilligers bijeen om voor iedereen in de wijk iets te bieden dat ze gezamenlijk willen gaan beleven: een creatieve activiteit, spelen, overblijf, muziek, koken, kaarten, feestdagen vieren en natuurlijk: eten maken!
Voor kinderen die nu eten van de voedselbank krijgen, is koken iets wat ze gaan verleren. Daar kan de keuken en de kooklessen weer plezier in terug gaan brengen.
 
De verbouwing kost veel geld. Met geld van sponsoren hopen we aan deze belangrijke functie inhoud te kunnen gaan geven door de huidige keuken te vervangen en te vergroten. Helpt u ons mee ? Alle hulp is welkom.
neem contact op met Frank Horemans: 6173240, mail: F.Horemans@crabbehof.dwo.nl

Lees meer over:

crabbehof diny koppens wsc
Deel dit bericht met je vrienden!