Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht verliest ruim van Eindhoven

9 februari 2010

DORDRECHT - De meest scorende ploeg van voor de winter lijkt het niet meer te kunnen. In de vier wedstrijden in dit tot nu barre jaar konden pas twee doelpunten worden bijgeschreven. Ook tegen Eindhoven kwam daar geen verandering in: 0-3.

Schrijnender dan het verdiende verlies is echter dat de ploeg van Gert Kruys geen echte kansen meer weet te creëren, de voorheen zo gevreesde aanval is momenteel van elk gevaar gespeend. Van het goede voetbal waarmee in de eerste competitiehelft zo veel bewondering werd geoogst, is ook niet veel meer over. Ook tegen het fris ogende Eindhoven verzandde Dordt in een pover lange bal spel dat slechts sporadisch tot een echte aanval leidde.

De gasten uit Eindhoven maakten vrolijk gebruik van de huidige moeizame periode op de Krommedijk en boekten hun zesde overwinning op rij. De 0-1 van Kantelberg na ruim een half uur was het logische gevolg van de kansenverhouding op dat moment, hoewel de thuisclub het aanvankelijk wel had geprobeerd.

Na de kantenwisseling toonde FC Dordrecht andermaal de goede wil, maar er was meer ruzie met de bal dan met de tegenstander. Met Zaalman voor Pinas en even later ook met Putter als extra aanvaller voor centrumverdediger Shew-Atjon probeerde Kruys het tij nog te doen keren. Het viel echter anders uit want amper twee minuten later tekende de ingevallen sluwe Van den Eede voor de 0-2.

De Brabanders vierden alvast een vervroegd carnaval en op de toch al stille Krommedijk werd het nog stiller. Teleurgesteld begon de aanhang zwijgend de koude tribunes te verlaten. De 0-3 in de 92e minuut uit een benutte strafschop van Achenteh werd zo ongeveer uitsluitend door het feestende uitvak gezien.

“Het was een dramatische maandag”, sprak Gert Kruys eenvoudig en terecht bij het afscheid.

Lees meer over:

voetbal krommedijk gert kruys
Deel dit bericht met je vrienden!