Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Politiek blij met het behoud van Dordtse rechtbank

8 februari 2010 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - VVD Tweede Kamerlid Fred Teeven is blij dat Dordrecht een volwaardige rechtbank houdt. Alhoewel het aantal rechtbankbesturen terug gaat 19 naar elf en Dordrecht hetzelfde bestuur zal krijgen als de rechtbank Rotterdam, zal er zeker geen sprake zijn van een soort buurtsuper. " Dordrecht en de regio verdienen een eigen rechtbank.

De VVD heeft zich daar ook sterk voor gemaakt", aldus Teeven. De oud officier van justitie kent het belang van goede rechtspraak in de eigen omgeving.  "Het is effectiever en voorkomt dat verdachten eerder wegblijven op een rechtzitting."
Teeven heeft geen bevestiging meer nodig van de minister van Justitie, zoals de PvdA wel verlangt. "De brief van de minister is duidelijk, maar wellicht dat de PvdA de minsiter de brief nog een keer zelf wil laten voorlezen om het goed te kunnen begrijpen. Voor de VVD staat vast: Dordrecht houdt zijn eigen rechtbank, binnen het bestuur van Rotterdam."

De PvdA Dordrecht heeft kontakt met PvdA tweede-kamer woordvoerder Ton Heerts. Volgens Ton wordt er door de nieuwe brief van minister Hirsch Ballin geen onderscheid meer gemaakt in vestigingsplaatsen, zittingsplaatsen etc. Er wordt alleen nog geproken over rechtspraaklocaties bestuurd door een gezamenlijk bestuur binnen het arrondissement. Dat betekent voor Dordrecht een op basis van gelijkwaardigheid te vormen gerechtsbestuur Rotterdam Drechtsteden. Dat zal Ton woensdag a.s. bij de behandeling van de brief ook zo inbrengen. Dankzij de PvdA lokaal en landelijk wordt - volgens Ton - de positie van Dordrecht versterkt ipv opgeheven.

Deel dit bericht met je vrienden!