Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Dance- en fitnesssporten op het Leerpark

8 februari 2010

DORDRECHT - Op maandagmiddag 8 februari 2010 starten de eerste lessen van Girl Zone: een gratis sportprogramma voor meiden die graag willen zappen tussen verschillende sporten. Elke week staan er verschillende lessen op het programma zoals Aerobics, Bodyshape, Steps, Streetdance en Zumba. De lessen zijn te volgen in de nieuwe sportlocatie op het Leerpark: Sport+.

Angelo van het televisieprogramma ‘So you think you can dance’ gaf op maandag 1 februari in het atrium van het Da Vinci College de kick-off van Girl Zone. Inmiddels hebben dertig meiden zich aangemeld. “Om dit sportprogramma zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de wensen van de doelgroep, spraken we van te voren met een aantal scholieren op het Leerpark. Daaruit bleek dat meiden graag sporten met één of meerdere vriendinnen en dat ze zelf willen bepalen aan welke sport ze meedoen”, aldus projectleider Ronald van Dongen van Sportbedrijf Dordrecht. 
 
The Challenge
In maart gaat ook The Challenge van start. Dit sportprogramma is voor jongens en meiden die voor een langere tijd een bepaalde sport beoefenen via een gericht trainingsprogramma. Het Sportbedrijf werkt hierbij samen met vooralsnog drie sportverenigingen. Voorafgaand maken de deelnemers drie maanden kennis met freerunning van DVO, badminton van Selecta of rugby van Emma. Naast de wekelijkse trainingen zijn er uitdagende sportactiviteiten zoals een demonstratie van een topsporter, het bekijken van een wedstrijd of het spelen van een toernooi. In juni is er een sportieve afsluiting van The Challenge. 
 
Vernieuwde aanpak
Vorig jaar april lanceerde Sportbedrijf Dordrecht vier nieuwe sportprogramma’s voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar. Met de vernieuwde aanpak hoopt de gemeente meer jongeren aan het sporten te krijgen. Sportbedrijf Dordrecht onderzocht de wensen en behoeften van jongeren in Dordrecht. Wat willen ze, wat bindt ze en wat boeit ze? Hoofd Sportstimulering Arthur van Moorst hierover: “We hebben binnen deze groep jongeren heel gericht gekeken naar welke subculturen er binnen Dordrecht zijn. Wat vinden zij leuk om te doen en hoe willen ze aangesproken worden.”
 
Aanmelden voor Girl Zone en The Challenge kan via de website www.dordtsport.nl. Deelname aan Girl Zone en The Challenge is op dit moment alleen mogelijk voor scholieren van het Da Vinci College.

Deel dit bericht met je vrienden!