Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Gaslek bij recyclingbedrijf aan de Baanhoekweg

8 februari 2010

DORDRECHT - Een gaslek in een zgn gasontvangststation aan de Baanhoekweg heeft tot de ontruiming van een naastgelegen bedrijf geleid. Niemand raakte gewond.


Rond 07.30 uur werd een sterke gaslucht gemeld aan de Baanhoekweg gemeld, waarna brandweer, politie, energiebedrijf en de Gasunie snel ter plaatse waren. In een plaatselijk gebouw met daarbinnen een gasontvangststation werd daadwerkelijk een gasophoping aangetroffen. De leidingen in het gebouw werden afgesloten en het station werd geventileerd, waarna de Gasunie en het energiebedrijf op zoek konden gaan naar de lekkage.


Ondertussen werd een deel van de Baanhoekweg voor alle verkeer afgesloten en werd een naburig bedrijfspand uit voorzorg ontruimd, waardoor zo’n 20 mensen tijdelijk het pand moesten verlaten. De ontruiming verliep probleemloos. De brandweer mat voortdurend de concentratie gas in de lucht en gaf om 10.00 uur het sein veilig. De geëvacueerde medewerkers konden daarop weer terug aan het werk. Huishoudens en bedrijven in de omgeving van het gasontvangststation hadden geen last van de lekkage. Het energiebedrijf zorgde er via omleidingen voor dat niemand in de omgeving zonder gas kwam te zitten.
Een gasontvangststation is een locatie waar het gas uit het hoofdnet of regionale net overgaat in het plaatselijke netwerk. Waar precies het lek zich bevindt is nog niet bekend, wat ook geldt voor de oorzaak van het ontsnappen van het gas.

Foto:Thymen stolk

Lees meer over:

gaslek baanhoekweg gasunie
Deel dit bericht met je vrienden!