Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Ziekte van Lyme komt op agenda van Tweede Kamer dankzij 65.000 handtekeningen

8 februari 2010

DORDRECHT - De Nederlandse vereniging van Lymepatienten meldt op de eigen website, dat er 65.000 handtekeningen zijn gezet onder een petitie om de ziekte op de agenda van de Tweede Kamer te zetten. De politiek zal nu worden gevraagd om middelen vrij te maken om de ziekte aan te pakken. 

De Dordtenaar Sybe de Lint geeft als voorzitter mee gezicht aan de vereniging en aan de actie lyme een plaats te geven.  Vrijwilligers verzamelden niet alleen in Dordrecht, maar in het gehele land handtekeningen om de ziekte Lyme, als gevolg van een zogeheten teekensteek, erkend te krijgen. In Nederland lijden naar schatting een half miljoen mensen aan de ziekte van Lyme. Jaarlijks komen daar tienduizenden bij, mede doordat veel lymepatiënten een lange zoektocht en lijdensweg afleggen door de medische wereld. Rond de diagnose en behandeling van de ziekte van Lyme is nog veel onduidelijk, zodat mensen onnodig ziek worden en blijven.

De verwachting is dat de kamercommissie volksgezondheid in april over de ziekte van lyme gaat praten. De Dordtse voorzitter speelt daarbij als woordvoerder dan een belangrijke rol.  Nog een bericht van de website van Lyme over de landelijke en gelijk ook Dordtse actie:

Hoera! Er zijn 65.000 handtekeningen!  
Dat wisten we natuurlijk al een tijdje, maar het is nu tijd er mee naar buiten te treden! Iedereen die meegeholpen heeft ze te verzamelen:
f-a-n-t-a-s-t-i-s-c-h. En heel veel dank!
Er is door sommige vrijwilligers héél veel werk verzet. Ik weet dat het soms moeilijk kon zijn handtekeningen te verzamelen, omdat er zoveel verhalen loskomen. Maar ik heb ook mensen aan de telefoon gehad die zo blij waren dat er actie is dat ze er van moesten huilen. De petitiebrief, de brief aan de Tweede Kamerleden, de trailer van de film en de special zijn opgestuurd naar de commissie Verzoekschriften en Burgerinitiatieven. We hebben het minimale benodigde aantal van 40.000 voor een burgerinitiatief gehaald, de afgelopen twee jaar is Lyme niet in de Tweede Kamer behandeld dus als het goed is zou de toestemming er wel moeten komen! De voorbereidingen gaan door, we zijn er nog niet, maar de vooruitzichten voor het burgerinitiatief zijn goed.  
Tot later,
Diana Uitdenbogerd
Petitionaris
  

Info :
www.lymevereniging.nl

Lees meer over:

lyme sybe de lint
Deel dit bericht met je vrienden!