Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht doet slechte zaken bij MVV

6 februari 2010 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Na een tumultueuze week in Maastricht ontketende MVV in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. Onder leiding van de interim-coach Maurice Verberne ging de thuisclub voortvarend van start en trok enthousiast in de richting van Stef Doedee die in de openingsfase direct twee kansen net buiten zijn domein zag eindigen.

Dordrecht, zonder de geblesseerde Van Muyen, Ramos en Muhamadu, probeerde wel greep op de wedstrijd te krijgen, maar slaagde er niet in de bal langdurig in de ploeg te houden. Toch kreeg het in het levendige duel halverwege de eerste helft een grote kans toen Kalisse over links razendsnel uitbrak en zijn prima voorzet de vrijstaande Shew-Atjon bereikte. De linksback, ondersteund door een eigen fanclub uit Utrecht, was zo mogelijk nog sneller in de spits verschenen, maar zijn volley vloog over het doel.

Even later was het aan de overkant wel raak toen Esajas de bal na een vlotte combinatie door het centrum van de Dordtse verdediging achter Doedee werkte (1-0). De wedstrijd werd daarna grimmiger en de jonge arbiter Sanders ontglipte de controle ondanks het kwistig wapperen met gele kaarten.

Ook na rust, met de debuterende Moreno Freire voor Westerduin, hield MVV het overwicht en was het nadrukkelijk op zoek naar de tweede treffer. Die vond het overigens wel, zij het dat deze geen genade bij Sanders vond. Pas na de twijfelachtige rode kaart voor Sven Delanoy kwam Dordt meer aan voetballen toe.

De krachten bij MVV leken verspeeld en de onrust sloop in de ploeg. De ingevallen Roel de Graaff (ook al debuterend op de plaats van Coster) kreeg een kans, maar zijn schot belandde recht in de handen van keeper Ünlü. In het laatste kwartier rammelde Dordt nadrukkelijk aan de Maastrichtse poort en ging nog verbeten op jacht de gelijkmaker. Eddy Putter maakte na meer dan acht maanden blessureleed zijn rentree op het veld op veld als vervanger van Zeefuik en zag zijn ploeg via De Graaff en Kalisse in de extra tijd nog bijna werkelijk op gelijke hoogte komen. Ünlü redde echter tot twee keer toe katachtig in de korte hoek.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!