Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

BVFP schrijft noodkreet aan college en gemeenteraad

5 februari 2010

DORDRECHT - Zoals bekend moet in Dordrecht globaal nog bij 600 woningen de fundering hersteld worden waar bij onderzoek is aangetoond dat deze niet meer voldoet. Door notoire weigeraars in diverse bouwblokken kan de rest niet herstellen, hetgeen grote complicaties en tijdverlies oplevert.

Ad van Wensen, voorzitter BVFP: "In tegenstelling tot sommige andere gemeenten heeft het huidige gemeentebestuur ervoor gekozen dat pas wordt aangeschreven als de bouwvergunning er ligt.

Dat de milieudienst ZHZ waar bouwtoezicht is ondergebracht hetzelfde standpunt huldigt en het gemeentebestuur zich daar achter verschuilt is gezien de situatie onverantwoord.

Dit betekent namelijk in de praktijk dat welwillende eigenaren een hypotheek moeten afsluiten om opdracht te kunnen verlenen voor de bouwaanvraag en daarna eindeloos (1-2 jaar of langer) kunnen wachten voordat de gemeente de aanschrijving rond heeft. De prijs stijgt intussen en komt het eenmaal zover dat de aanschrijving tot resultaat heeft geleid, dan kunnen de welwillenden hun hypotheek verhogen. Door de vertragingen raakt ook de motivatie weg bij de mensen en zijn woningen moeilijk verkoopbaar, resultaat nul komma nul. Zelfs een project zoals de Martinus Steijnstraat waar enorm veel tijd in is geïnvesteerd dreigt op het huidige beleid van de gemeente inzake aanschrijving stuk te lopen."

De Belangen Vereniging Funderings Problematiek doet daarom een indringend beroep op het college en de gemeenteraad om op de kortst mogelijke termijn maatregelen te nemen om de aanschrijvingsprocedure in te zetten als 50% van het bouwblok aangeeft in een intententieverklaring dat zij willen meewerken aan herstel.

Lees meer over:

milieudienst Ad van Wensen bvfp
Deel dit bericht met je vrienden!