Monday 27 September 2021

Alles over Dordrecht

De Hoop Houtbewerking gaat samenwerken met SOlink

5 februari 2010

DORDRECHT - Onlangs zijn De Hoop Houtbewerking, onderdeel van De Hoop ggz, en Stichting SOlink een samenwerkingsovereenkomst aangegaan. In opdracht van SOlink, dat beoogt woningzoekende studenten aan een kamer te helpen en tegelijkertijd ouderen uit hun isolement te halen, zal De Hoop Houtbewerking leegstaande kamers bij ouderen opknappen en deze via een eigen productlijn meubileren.

Han van den Boogaart, directeur bedrijven van De Hoop, is enthousiast over de samenwerking: “De Hoop kan een ‘Dordts product’ op de markt brengen en invulling geven aan maatschappelijk betrokken ondernemen. Door fabricage en montage van kasten, bureaus en bedden doen cliënten van De Hoop immers structuur en werkritme op. De samenwerking is voor onbepaalde duur.”

SOlink heeft een methode willen ontwikkelen om zowel ouderen uit hun sociaal isolement te halen als een oplossing te bieden voor de bestaande woningnood onder studenten. Ouderen kunnen een kamer verhuren aan studenten in de regio’s Drechtsteden, Rotterdam en Breda. Deze vorm van kamerverhuur beoogt bij te dragen aan de verbetering van sociale contacten tussen groepen in de samenleving die vaak weinig met elkaar te maken hebben.

De Hoop Houtbewerking is een re-integratiebedrijf voor cliënten die in behandeling zijn bij De Hoop ggz. De Hoop Houtbewerking is in 2008 gecertificeerd als erkend leerbedrijf. Cliënten volgen een opleiding op het gebied van houtbewerking of de bouw en doen daarnaast praktijkervaring op. Het doel is uit te stromen naar een reguliere baan in het bedrijfsleven.

Deel dit bericht met je vrienden!