Monday 27 September 2021

Alles over Dordrecht

Beste sporters 2009 van Dordrecht bekend

4 februari 2010

DORDRECHT - Zeiler Rutger van Schaardenburg is de beste Dordtse Sportman van 2009. Zwemster Bianca de Bruijn mag zich een jaar lang beste Sportvrouw van Dordrecht noemen. De prijs voor beste Sportploeg 2009 ging naar het eerste team van FC Dordrecht. Aanmoedigingsprijs De Arrebel 2009 was voor aanstormend talent polsstokhoogspringen Marijke Valk. De Sportprijs Stad Dordrecht ging naar Wim Muilwijk. Dit maakte de jury bekend op woensdagavond 3 februari 2010 tijdens de jaarlijkse sportverkiezing SportProm.

Sinds 1988 reikt de Sportraad Dordrecht bij de SportProm een extra prijs uit: Sportprijs Stad Dordrecht, bestemd voor iemand die zich op een bijzondere manier inzet voor sport in Dordrecht. Dit jaar ging de prijs naar Wim Muilwijk voor zijn bijdrage aan de karate- en judosport binnen en buiten Dordrecht. Vorig jaar was Muilwijk interim-bondscoach van de Nederlandse karateselectie. Ook haalde hij het NK Karate naar Dordrecht.

Jury
De jury van de SportProm bestond uit voorzitter Rinette Reynvaan en Gerrit Zinkweg, beiden leden van de Sportraad Dordrecht. Daarnaast zaten in de jury directeur Sportbedrijf Marcel van der Priem en sportredacteuren van AD De Dordtenaar Arco Bomgaars en Gaby Bouman.

Genomineerden
Sportverenigingen en journalisten konden tot 31 december 2009 sporters uit Dordrecht voordragen. D rie genomineerden per categorie bleven over en uit die groepen koos de jury vervolgens de winnaars. In de categorie beste sportman waren behalve winnaar Rutger van Schaardenburg genomineerd skiër Alwin de Quartel en zwemmer Arjan van der Plaat. Skister Dorien de Leeuw en petanquespeelster Ilse Smits dongen met winnares Bianca de Bruijn mee naar de titel beste sportvrouw. Het eerste team van FC Dordrecht won de prijs voor beste sportploeg van tennisploeg DLTC Dash ’35 en de korfballers van DeetosSnel 1. Naast Marijke Valk waren het A-1 team van zaalvoetbalvereniging DZS en honkballer Hugo van der Kooij genomineerd voor aanmoedigingsprijs De Arrebel.  
 
Topsportdebat
Voorafgaand aan de SportProm was er voor politici, sportbestuurders, beleidsmakers, partners en topsporters een debat over topsport, talentontwikkeling en evenementen in Dordrecht. Ligt Dordrecht op Olympische koers? Naast een aantal sprekers zoals Ilse Sindorf (assistent-coach Nederlands waterpoloteam) en Deborah Gravenstijn (medaillewinnaar judo Olympische Spelen) was er ook een paneldiscussie met een aantal landelijke sportprominenten.

Deel dit bericht met je vrienden!