Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Dordt Nu peilt meningen over betaald voetbal na omvallen Haarlem

4 februari 2010

DORDRECHT - Weekblad Dordt Nu, dat altijd extra en warme aandacht besteedt aan FC Dordrecht, heeft deze week de meningen van de politiek gepeild na het omvallen van de Betaald Voetbal Organisatie (BVO) Haarlem. De conclusie is dat het Dordtse gemeentebestuur  FC Dordrecht afgelopen jaren altijd een warm heeft hart toegedragen. ,,Maar concrete financiële steun? Die was er niet.", aldus de conclusie van het peilen van de politieke meningen.

Dordt  Nu zet in de eigen verkiezingsrubriek alles op een rij en citeert uit de verkiezingsprogramma.  D66 en de Verenigde Senioren Partij van Henk Tazelaar ontbreken in het onderzoek. Betaald voetbal heeft geen regel in het verkiezingsprogramma.

Beter Voor Dordt: 'We willen initiatieven voor een nieuw stadion voor FC Dordrecht ondersteunen mits daarbij sprake is van een multifunctionele voorziening met een maatschappelijk functie. We zijn geen voorstander van directe financiële ondersteuning.'
CDA: 'Het belang van FC Dordrecht voor de gemeente moet meer worden gewaardeerd. De gemeente helpt onder meer bij het aanwijzen van een nieuwe locatie voor het verouderde stadion.' PvdA: 'In ruil voor steun aan topsport verwacht de PvdA een maatschappelijke inzet van sporters voor bewoners terug, bijvoorbeeld door deelname aan sportprojecten zoals voetbalclinics in de wijk.'
Christenunie/SGP: 'Subsidie aan beroepssport wordt afgewezen. De prioriteit ligt bij de amateur- en breedtesport.'
VVD: 'De VVD is van mening dat een betaald-voetbalorganisatie zelf haar financiën moet regelen; FC Dordrecht zal met private partijen tot de ontwikkeling van een nieuw stadion moeten komen. De VVD wil echter wel, dat de gemeente bij dat proces behulpzaam is.'
GroenLinks: 'GroenLinks wil investeren in de relatie met sportverenigingen en talenten kunnen rekenen op support vanuit de gemeente"

Deel dit bericht met je vrienden!