Monday 27 September 2021

Alles over Dordrecht

CDA Dordrecht wil in plaats van station Dordt-Zuid station Leerpark en Sterrenburg

4 februari 2010

DORDRECHT -   Het CDA wil een discussie over de toekomst van station Dordrecht-Zuid, dat in 1973 werd geopend, nieuw leven inblazen. Twee nieuwe stations op de lijn Dordrecht naar het Zuiden is de boodschap. Het totale bericht van het CDA luidt:

Het CDA heeft zich al meerdere keren hard gemaakt voor ‘het spoor’. Eerder voor het behoud van de intercity-status van station Dordrecht (helaas met beperkt succes: Dordrecht blijft vaak en snel verbonden met Rotterdam, Den Haag en Breda, maar verliest de directe verbindingen met Schiphol en Antwerpen). Nu maakt het CDA zich sterk voor ‘Station Leerpark’.

Op dit moment worden er nieuwe initiatieven genomen om in Dordrecht aan de zuidkant van de stad, de stations op een betere plek te positioneren. Het huidige station Dordrecht Zuid hangt er maar een beetje tussen in. Eigenlijk ligt het te ver weg van de woonwijken Sterrenburg 2 en 3, maar het ligt ook te ver van het Leerpark, dat door duizenden studenten, die veelal een OV-kaart hebben, wordt bezocht.

Daarom maakt het CDA zich nu sterk voor ‘Station Leerpark’, waardoor de regionale bereikbaarheid verbeterd. Gelijktijdig ondersteunen we initiatieven om een nieuw station te realiseren op een plek die dichter bij de wijken Sterrenburg 2 en 3 ligt en ook dichterbij de nieuwe industriegebieden aan de zuidkant van de stad. Daarmee zou dan het huidige station Dordrecht Zuid overbodig worden.

Deel dit bericht met je vrienden!