Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Eerste werkdag met ontbijt met 250 ondernemers voor burgemeester Brok

3 februari 2010

DORDRECHT - Burgemeester Arno Brok van Dordrecht ging na dinsdagavond honderden handen te hebben geschud woensdagmorgen aan het ontbijt met 250 ondernemers. Mobiliteit, of te wel hoe en wanneer verplaats je je, was het onderwerp. PvdA-raadslid en ondernemer Jacqueline van den Berg volgde de burgemeester op zijn eerste werkdag en doet verslag op haar eigen weblog. Ze meldt:

Woensdagochtend 3 februari van 8-10 uur ben ik naar het Ondernemersontbijt gegaan bij Rob Heijkoop Trading op Kil3. De kersverse burgemeester Brok was er ook. In een enorme hal aan lange tafels zaten ca. 250 ondernemers. Thema was: Mobiliteit. De ideeen werden naar voren gebracht om creatiever te worden met mobiliteit: meer fiets, bus, afspreken met elkaar, thuis werken, tele-conferenties, enz. Om de files en de CO2 uitstoot te verminderen.

Aanwezig was de mobiliteitsmakelaar die met bedrijven in gesprek gaat om afspraken te maken om te spits te ontlasten. Het gaat vooral om initiatieven van ondernemers zelf, en het is niet de bedoeling dat de overheid weer van alles wil. En het is ook absoluut geen 'autootje pesten', aldus wethouder Van den Oever. Een convenant werd ondertekend met ondernemers die zich actief hiermee gaan bezighouden.

Deel dit bericht met je vrienden!