Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Buschauffeurs klagen over strooien in Dordrecht

1 februari 2010

DORDRECHT -  RTV Rijnmond laat chauffeurs aan het woord, die klagen over strooien in Dordt. Vorige week bleken ook de nodige fietsers gevallen te zijn in de stad. Het voorlopig Rijnmondbericht luidt: In Dordrecht wordt erg slecht gestrooid. Dat zeggen de buschauffeurs van Arriva. Volgens OR-voorzitter De Vries, die dit weekend zelf ook reed, werden zelfs busroutes niet gestrooid.

Afgelopen zaterdag botste lijn 10 op de Merwedekade tegen vier auto's. Daarna reden zowel op zaterdag als zondag diverse buslijnen alternatieve routes. Sommige chauffeurs weigerden om verder te rijden omdat ze dat onverantwoord vonden.

Het bedrijf Netwerk dat de gladheid bestrijdt zegt dat het de verantwoordelijkheid van de gemeente Dordrecht is welke wegen er gestrooid worden.

Volgens de gemeente Dordrecht is er door zoutgebrek alleen gestrooid op hoofdwegen en heeft Arriva geen problemen op de busroutes kenbaar gemaakt.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!