Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Benefietconcert voor Henry van Tienen in Schouwburg Kunstmin

1 februari 2010

DORDRECHT - Op donderdag 25 februari wordt in Schouwburg Kunstmin in Dordrecht het benefietconcert ALS je spieren….gehouden ten bate van het onderzoek naar de dodelijke ziekte ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose).

De aanleiding om deze benefiet te organiseren vormt Henry van Tienen. Henry van Tienen (54)  is musicus in hart en nieren. In juni 2008 hoorde Henry van Tienen dat hij ALS heeft. Zijn wens om nog een keer op een groot podium te staan hebben de organisatoren, Sieto Zeeman en Petra van Loon, in vervulling willen laten gaan. Zij hebben de wens van Henry van Tienen willen combineren met hun wens om geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS. ALS is een zeldzame spierziekte, waarbij de motorische zenuwcellen van het ruggenmerg afsterven. Hierdoor ontstaat een progressieve spierverlamming, waardoor de patiënt in relatief korte tijd sterft door verlamming van de ademhalingsspieren.

Muziekspektakel
De benefiet ALS je spieren...wordt een waar muziekspektakel met Johnny Rahaket en het koor Colourful City uit Nijmegen, met Snowflake en met de band van Henry van Tienen, Bedjô live kumpulan. En met als klap op de vuurpijl een optreden van Massada. Kaarten kunnen worden gereserveerd aan de kassa (telefoon 078-6397979) of via de website van Kunstmin (www.kunstmin.nl). De toegang bedraagt € 20,00 (voorverkoop)/ € 22,50 (aan de kassa).

Goed doel
De organisatie streeft naar een opbrengst van ca. € 20.000. Het is de bedoeling de totale opbrengst van de avond te schenken aan stichting ALS Nederland. Er worden fondsen gezocht om de opbrengst van de avond te verhogen. Sponsoren kunnen rechtstreeks doneren via de website van stichting ALS Nederland (www. stichting-als.nl) onder de knop ‘Kom in actie als vriend’.

Henry van Tienen
Henry van Tienen is musicus in hart en nieren. Hij is geboren in Ujung Pandang (Makassar) op het eiland Sulawesi (Celebes). Hij bezocht vaak zijn moeders dorp op Yogja (Java) waar hij zijn inspiratie tot op de dag van vandaag vandaan haalt. Op zijn 10e jaar kwam bij naar Nederland. Hij studeerde op het conservatorium in Tilburg en bespeelde tot voor kort diverse instrumenten, waaronder contrabas, drums, piano, synthesizer en akoestische gitaar. Hij heeft in Yogja en Solo en Bandung een klassieke opleiding in authentiek gamelan gedaan. Henry heeft de Javaanse instrumenten van de familie van zijn moeder geërfd. Henry is bekend geworden door zijn virtuoze Gamelan muziek in een fusion met Jazz-rock. Hij speelde een aantal keer op de Pasar Malam Besar.

Deel dit bericht met je vrienden!