Sunday 26 September 2021

Alles over Dordrecht

Rechter in Dordrecht brengt Diaconaal Aandachtscentrum aan Singel geheel onder dak

1 februari 2010

DORDRECHT - Het Diaconaal Aandachts Centrum mag aan de Singel 275 in Dordrecht ook de gehele eerste verdieping als kantoorruimte gebruiken. Al eerder waren alle vergunningen rond om op de begane grond open te gaan. De rechtbank bepaalde in een voorlopige uitspraak, dat er geen doorslaggevende bezwaren zijn om de eerste verdieping te onttrekken aan de woonbestemming.

Het DAC beschikt nu over de ruimtes aan de Singel die nodig zijn om te kunnen draaien. Buurtbewoners maakten bezwaar, alhoewel buurtbewoners aan de Steegoversloot, waar eens het aandachtscentrum zat, geen reden tot klagen hadden. De buurman overweegt nog om in een zogeheten langdurige bodemprocedure door te gaan, maar dat kan jaren duren.

Voor het aandachtscentrum komt een einde aan een Dordts debat van enkele jaren over de verhuizing van Steegoversloot naar Singel en dus is het centrum geheel onder dak.

Deel dit bericht met je vrienden!