zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

D66 Dordrecht kritisch over plan Stadswerven op de Staart

30 januari 2010

DORDRECHT - Stadswerven op de Staart, eens industriegebied, zou een modern, eigentijds woongebied worden met een vaste brugverbinding richting Bleijenheok. De plannen zijn weer aangepast en D66 Dordrecht lanceert er kritiek op. Een bericht van de site van die partij, die met drie zetels in de raad zit:


Het plan voor Stadswerven vertoont gebreken.. De financiële onderbouwing rammelt en de gebouwen zijn meer van hetzelfde. Dat kan anders, aldus de gemeenteraadsfractie van D66/ECO-Dordt.

Levendige stadswijk

Stadswerven moet een levendige stadswijk worden vlakbij de binnenstad. Vier karakteristieke terreinen vormen samen De Stadswerven. Het zijn de Lijnbaan, het Eneco-terrein, de Kop van de Staart en het Watertorenterrein. Er komen 1.400 woningen en daarnaast is er ruimte voor kantoren, winkels, horeca, culturele en andere vrijetijdsvoorzieningen.

Tegenvallende grondexploitatie

D66 maakt zich zorgen over de financiering van het Masterplan vanwege de tegenvallende grondexploitatie. Bijzondere elementen die niet dat extra’s geven aan deze nieuwbouwwijk worden nog gemist. Villa Augustus is een mooi voorbeeld, maar het gebied leent zich nog meer voor aantrekkelijke functies, zoals een aantrekkelijk terras en een mooiere brug. De Stadswerven zijn een perfecte locatie voor het hoogwaterbestendig bouwen. De Stadswerven kan het Venetië van Holland worden.

Koopwoningen

D66-fractievoorzitter Jan Willem van Dongen: “D66 is voorstander van duurdere koopwoningen op Stadswerven in plaats van goedkope huurwoningen. We nemen daarin een afwijkend standpunt in. We zien liever dure woningen op de Stadswerven dan in de Zuidpolder.”

Deel dit bericht met je vrienden!