zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht verliest ruim van RBC Roosendaal

19 januari 2010 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - In tien minuten tijd was het gebeurd in de uitwedstrijd tegen RBC Roosendaal. Tussen de 44e en 54e minuut schoot, klutste, frommelde en kopte RBC-spits Sjoerd Ars achter elkaar vier doelpunten achter de ongelukkige Stef Doedee. En daarmee was, zoals dat heet, “de wedstrijd wel gelopen”.

Met een dergelijke uitslag wordt na afloop altijd met respect naar de tegenstander gesproken en werd de overwinning derhalve als “verdiend” gekwalificeerd. Toch zag het daar in het eerste kwart niet naar uit. RBC eiste de openingsminuten voor zich op, maar daarna trok Dordrecht het spel snel naar zich toe. Dat had kleine kansjes tot gevolg en nadat in de tiende minuut Johan Versluis vanuit een kluts de paal had gegeseld, leek het wachten op de openingsgoal. Maar nadat Ibad Muhamadu na 22 minuten geblesseerd moest afhaken, verloor Dordrecht ook de greep op de wedstrijd.

Vanaf de door blessures en schorsingen schaars bezette bank kwam de 17-jarige Soufiane Aouragh voor het eerst binnen de lijnen. Vooral na rust gaf de jongeling, die onlangs een driejarig contract op de Krommedijk signeerde, blijk van zijn potentiële kwaliteiten toen Dordrecht tegen de comfortabel achterover leunende thuisclub de schier onoverbrugbare achterstand probeerde in te lopen. Verder dan een slimme treffer van de voor de eveneens geblesseerde Kalisse ingevallen Brian Pinas kwam het echter niet, want Melvin Koetsier redde korte tijd later katachtig op een inzet van Bart van Muyen waarna de moed langzaam in de Dordtse schoenen zonk. In de slotfase zag Ars zijn mogelijk legendarische vijfde treffer vanaf de strafschopstip door Doedee gekeerd.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!