zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Nostalgische filmbeelden in de Statenzaal

18 januari 2010

DORDRECHT - Vanaf zaterdag 23 januari tot en met zondag 21 februari organiseert Erfgoedcentrum DiEP in de Statenzaal van het Hof vier historische filmweken. Wekelijks wordt er met een nieuw thema een brug geslagen tussen verleden en heden. Geniet tijdens deze koude maanden van nostalgische beelden uit de bijzondere collectie van DiEP.
Gedurende de openingstijden van het Hof worden doorlopend films vertoond zodat bezoekers op ieder gewenst tijdstip kunnen binnenwandelen. De voorstellingen zijn gratis.

Het programma voor de filmweken is als volgt:
Filmweek 1: Aanwinsten 2009. Vertoning van oude films die in 2009 door particulieren zijn ondergebracht bij Erfgoedcentrum DiEP. Onderwerpen zijn onder andere de sloop van het oude postkantoor, trouwen in de oorlog en de verhuizing van het Christelijk Lyceum van de Wijnstraat naar de nieuwe locatie op het Halmaheiraplein in 1958. Looptijd: van zaterdag 23 januari tot en met zondag 31 januari.
Filmweek 2: Regionaal Industrieel Erfgoed. Historische bedrijfsfilms van onder andere de Dordtse Victoria, koek & biscuitfabriek en de Lips Sloten en Brandkasten fabriek, 'De Kabel' uit Alblasserdam en Jonker & Stans uit Hendrik Ido Ambacht. Looptijd: van dinsdag 2 februari tot en met zondag 7 februari.
Filmweek 3: Niet eerder vertoond materiaal uit de collectie van de bekende Dordtse filmmaker Du Parant zoals Dordrecht in de jaren 40 en de feestelijke opening van de herstelde spoorbrug op het eiland van Dordrecht (Zwijndrechtse Brug) en de Moerdijkbrug in 1946. Looptijd: van dinsdag 9 februari tot en met zondag 14 februari.
Filmweek 4: Regioweek. Films en fotomateriaal uit de regio. Looptijd: van dinsdag 16 februari tot en met zondag 21 februari.

Enkele van de vertoonde films zijn tijdens de filmweken ook te koop in het Hof.
De openingstijden van het Hof en de filmweken zijn: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op maandag is het Hof gesloten. 

Foto: sloop van het postkantoor

Lees meer over:

film DiEP statenzaal
Deel dit bericht met je vrienden!