Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Toiletten voor markthandel doen het weer

15 januari 2010

DORDRECHT - De markthandelaren konden vandaag opgelucht adem halen: Ze hebben weer eigen toiletten onder V & D in de fietsentalling.  In opdracht van VVD-wethouder Ferdinand J. van den Oever werden de toiletten gisteren gemaakt. Hij liet zijn ambtenaren weten desnoods zelf de reperatie te willen uitvoeren. Dat hielp met passend resultaat.

Vier maanden had de voorman van de markt, John Stoel, zich boos gemaakt dat het niet lukte dat de beste markt van Nederland weer over toiletten zou beschikken. Ook in de gemeenteraad was er verbazing hierover.

Bezoekers van de stalling kregen vandaag - als vorm van PR - een presentje: Een zadelhoesje. Bij de patatkraam van John en Anke Stoel kwam het toilet als onderwerp ook langs. Olree, eens fietsenman aan de Vriesestraat, wees erop dat er voor het publiek vroeger twintig toiletten in de stad waren. Hij vond dat die dienstverlening weer terug zou moeten komen ook op tijdens dat de toiletten bij de fietsenstalling niet beschikbaar zijn.

Deel dit bericht met je vrienden!