zaterdag 22 januari 2022

Alles over Dordrecht

Juan Garcia nieuwe schaakkampioen van de Willige Dame

6 januari 2010

DORDRECHT - Debutant Juan Garcia zorgde bij schaaksociëteit de Willige Dame voor een sensatie: hij werd direct de nieuwe schaakkampioen. Garcia, die een aantal jaren niet had gespeeld, kwam binnen als ongeslagen kampioen van de overdag-schaakclub de Klockelaer.
Juan Garcia verraste iedereen door zijn creatieve en aanvallende spel. Hij boekte er in het kampioenschap ook de  meeste overwinningen mee: Tien. 

Eén ronde voor het slot van de competitie nam Juan Garcia knap de leiding door titelverdediger Pierre Smeets in een rechtstreeks duel te verslaan. Smeets moest over vijftien avonden uiteindelijk met het zilver genoegen nemen.
Joop de Jong, in het verleden meermalen kampioen van Groothoofd, kwam voor de eerste keer op het erepodium uit met brons. De oud-kampioenen Jaap Verhoef en Hans Berrevoets werden vier en vijf.

Tweede teamspeler Pieter Sandijck maakte een sterk seizoen door. Hij kwam op de zesde plek uit en zo ook voor de eerste keer in de top tien voor erkende schakers zoals Kees van 't Hof, Jaap Mol, Hans Nunnikhoven en Teus Slotboom jr.
De nieuwe competitie bij de Willige Dame in poffertjessalon Visser begint op dinsdag 19 januari. Inlichtingen via praeses Cor Paans (6311090) en alle info op de site van de club: www.tomsschaakboeken.nl

Deel dit bericht met je vrienden!