woensdag 20 januari 2021

Alles over Dordrecht

Verkiezing van de digitale Dordtse politicus van 2010

5 januari 2010

DORDRECHT - De Dordtse politici leven nog in de digitale prehistorie en maken slecht gebruik van media die de afgelopen 40 jaar is ontwikkeld. Alleen het CDA-gemeenteraadslid Elly van de Wenum en het PvdA-gemeenteraadslid Jacqueline van den Berg maken gebruik van twitter en het aantal blogs van de Dordtse politici is maar op één hand te tellen. De Dordtse gemeenteraad bevindt zich hiermee in de achterhoede ten opzichte van de rest van Nederland. Terwijl de ontwikkelingen van de laatste tijd al vaak genoeg hebben laten zien dat digitale media toch uitermate geschikt zijn om kontakt met je kiezer te krijgen. Mogelijk komt hier, nu de verkiezingscampagnes langzaam op worden gestart verandering in. Misschien bevinden zich onder de kandidaat politici moderne mensen die wel weten hoe ze tegenwoordig hun boodschap moeten brengen.

Op www.Idordt.nl worden de politici kritisch gevolgd en wordt aandacht besteed aan het gebruik van de digitale media door de Dordtse politici. Op de website worden de politici kritisch gevolgd en af en toe flink op de hak genomen. Op Idordt.nl is een wedstrijd georganiseerd waar de Dordtse politici worden beoordeeld op het gebruik van de digitale media. Rond de verkiezingen zullen prijzen worden uitgereikt voor de politicus en politieke partij die het best gebruik maakt van de digitale media en ook worden prijzen uitgereikt voor de politicus en politieke partij die er niets van bakken en nog niet weten hoe een PC werkt.

Twitterdebat
Daarnaast worden de Dordtse (kandidaat) politici uitgedaagd om mee te doen aan het twitterdebat op donderdag 25 februari. Daar waar met bovenstaand wedstrijdje vooral wordt gekeken naar de vorm waarin de boodschap wordt gegeven wordt met het twitterdebat wel gekeken naar de inhoud. Enkele kandidaten hebben al toegezegd om deel te nemen en het is de verwachting dat bijna alle partijen een deelnemer zullen afvaardigen. Vanwege de directheid van twitter en omdat twitter nog onbekend is bij veel politici wordt veel vuurwerk verwacht van dit debat.

Deel dit bericht met je vrienden!