zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Nieuwe gebruikers in winkelpanden wandelstraat Vriesestraat

10 december 2009

DORDRECHT - De leegstand in de Vriesestraat, een winkelwandelstraat in hartje Dordrecht, neemt duidelijk af. Winkeliers, die zijn blijven geloven in de kansen van deze belangrijke verbinding tussen Voorstraat en Vriesebrug, zeer er erg blij mee.

Hun inzet om van de Vriesestraat blijvend een positieve straat te maken die een onmisbare schakel is in hartje Dordt , wordt zo beloond. Van een ondernemer uit Hardinxveld-Giessendam, die een aantal panden in eigendom heeft, zijn er drie panden verhuurd.  

De Vriesestraat heeft enkele grote winkelpanden in de aanbieding voor verhuur of koop, die in 2010 vrijwel zeker ook nieuwe gebruikers krijgen. De huisbewaarder van de Lutherse kerk, Jan Lokhorst, heeft plannen om vanuit de ontmoetingsruimte in de kerk positieve activiteiten te ontplooiien in het belang van de Vriesestraat.

De Vriesestraat is een historische aanlooproute de binnenstad in. Deze functie heeft ook vanaf de Krispijntunnel de Spuiweg, maar over die straat maken buurtbewoners zich meer zorgen. Deze week werd bekend dat de Hoop weer een pand heeft aangekocht. Een aantal panden wacht op nieuwe gebruikers,

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!