donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Politie waarschuwt voor nep-bekeuring

9 december 2009

DORDRECHT - Bij de politie in Dordrecht-Oost zijn op 7 december twee meldingen binnengekomen van nep-parkeerbekeuringen. Twee inwoners van de wijk Sterrenburg vonden onder hun ruitenwisser een beige papiertje dat enigszins deed denken aan een echte (gele) bekeuring. Vergeleken met een echte bon is het verschil overduidelijk, maar wie zelden of nooit een (parkeer)overtreding begaat en een bekeuring krijgt, zou erin kunnen trappen.

Op de nep-bekeuring staat een bedrag en een rekeningnummer ingevuld. Het is uiteraard niet de bedoeling het bedrag naar dit nummer over te maken. Bij echte bekeuringen krijgt de overtreder vanzelf een acceptgiro thuisgestuurd.
Het is voor de politie niet duidelijk of het om een serieuze poging tot oplichting gaat of een kwajongensstreek, maar een waarschuwing is op zijn plaats. Wie een persoon dergelijke papiertjes onder ruitenwissers ziet stoppen wordt gevraagd de politie te bellen op 0900-8844 (lokaal tarief).

Deel dit bericht met je vrienden!