zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Centrum De Hoop knapt weer pand aan Spuiweg op

9 december 2009

DORDRECHT - Het evangelisch opvangcentrum de Hoop aan de Spuiweg krijgt er weer een pand bij. De voormalige videotheek direct naast de polikliniek en de administratie van de Hoop is aangekocht. Ooit konden daar sexfilms worden gehuurd. De Hoop betrekt het pand bij de activiteiten in van het centrum in hartje Dordt.

Het centrum de Hoop, dat eind 1975 aan Hofje de Hoop aan de Spuiweg is beginnen, zal het pand opknappen. Tijdelijk zal creche Bambino er gebruik van maken. De panden die door de Hoop op de Spuiweg worden onderhouden zien er goed uit. Vooral op de rij tegenover de Hoop staan vijf panden leeg. Dat levert geen bijdrage aan het stadsschoon.

Soms verblijven krakers of daklozen in die panden. Ook is op straat voor de panden handel in drugs geconstateerd.

Buurtbewoners klagen over de overlast en vinden dat hun straat achter uit holt.Zij vinden maatregelen nodig. In het verleden pleitte daar de winkeliersvereniging ook met kracht voor.  

De gemeente beschouwt de Spuiweg als belangrijk route naar de binnenstad. Bij de Spuiboulevard is ook de overgang naar de oude stad en de Spuihaven markeert ook de plek waar tot in de negentiende eeuw de stadsmuur stond.

De Spuiweg is in vijftien jaar twee keer herbestraat om zo aantrekkelijker te worden. Tot nu toe blijven, behalve de Hoop, investeerders in de Spuiweg nog langs de zijlijn staan.

De Hoop heeft naast kantoorpanden ook Breadline, Stay-clean (inloophuis) en kamers voor clienten aan de Spuiweg in eigendom.

Lees meer over:

de hoop spuiweg
Deel dit bericht met je vrienden!