dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Politieke steun voor herinnering aan oude Postkantoor neemt toe

8 december 2009

DORDRECHT - Theun Okkerse lanceerde vijf jaar terug een plan om de schaduw van het in 1976 gesloopte oude Postkantoor weer zichtbaar te maken op het Bagijnhof. Jaap Bouman van www.dordt.nl pakte het idee van de kunstenaar dit jaar op. De ambtenaren zijn nog niet om, maar de politiek krijgt er steeds meer oren naar om de oude herinnering aan het monument niet te vergeten. Een voorbeeld van die groeiende steun is de reactie van Joke Heijmans, de nummer drie van de PvdA:

Schaduw postkantoor Schaduw postkantoor Donderdagavond ben ik naar een presentatie geweest van Jaap Bouman en Theun Okkerse over de schaduw van het oude postkantoor. Hun idee is om de schaduw, die het in 1976 gesloopte postkantoor op het Bagijnhof maakte, in een grijze steensoort in de nieuwe bestrating terug te laten komen. Ik vind het een sympathiek idee. Hopelijk is het in te passen in de plannen en kost het niet teveel extra geld. Ik weet zeker, dat veel Dordtenaren dit een mooie herinnering zullen vinden.


Ook in andere partijen leeft de gedachten om het plan een serieuze kans te geven.

Deel dit bericht met je vrienden!