woensdag 23 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht wint laatste thuiswedstrijd van 2009

5 december 2009 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - De laatste thuiswedstrijd van het jaar op vrijdag 4 december tegen Fortuna Sittard was niet de beste in 2009. Dordrecht wilde wel, maar haalde op de door de regen verzopen Krommedijk bij lange na niet het eigen niveau. In de ijver om de misstap bij Excelsior recht te trekken, liep het zichzelf bij vlagen voorbij.

Muhamadu zette zijn ploeg in de tiende minuut al vroeg op voorsprong (1-0), maar het vormde geen basis voor een rustiger vervolg. Zeker niet toen Fortuna vier minuten later al weer op gelijke hoogte kwam (1-1). Op het halve uur schoot Johan Versluis met enig fortuin de 2-1 achter de verbouwereerd toekijkende Wintjes.

IIn het vervolg hielden de Limburgers de Dordtse aanval ver genoeg van de goal.

Ook na rust, in de favoriete richting van de eigen aanhang, betekende de Dordtse ijver in de meeste gevallen geploeter op de zware grasmat. De goede wil werd uiteindelijk met de volle winst beloond waarbij de zege door West met een vrolijk nieuw deuntje over het eindsignaal werd gezongen. Zelfs de onterechte rode kaart voor John Verhoek in de 89e minuut kon de sfeer niet meer verpesten.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!