Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Mijn mening: Jacqueline van den Bergh pikt niet dat Dordt rechtbank kwijt raakt

27 november 2009

Mijn mening PvdA raadslid Jacqueline van den Berg:

DORDRECHT - Dinsdagavond 24 november 2009 heb ik in de college carrousel aan de burgemeester gevraagd wat wij nog kunnen doen om de Rechtbank in Dordrecht te behouden. De berichten zijn somber. De burgemeester vertelde dat Minister Ballin niet is ingegaan op de voorstellen van hem. De Dordtse gemeenteraad gaat nu een motie indienen bij de Tweede-Kamerfracties voor behoud van onze rechtbank.

Er is een breed onderzoek geweest vanuit Ministerie van Justitie om de Rechtbanken efficiënten (zuiniger) te gaan organiseren. Het eindresultaat is dat er eigenlijk niets veranderd, behalve dat Dordrecht de rechtbank dreigt te verliezen. Dit moeten we niet pikken. Ook heb ik een dringend beroep gedaan op onze PvdA-fractie in de Tweede Kamer om het wetsvoorstel, dat het mogelijk maakt om Dordrecht te ontmantelen, niet te steunen.

Deel dit bericht met je vrienden!