Friday 24 September 2021

Alles over Dordrecht

Financiële tegenvallers bij De Drechtsteden

27 november 2009

DORDRECHT - De PvdA is geschrokken van het grote verschil tussen InterimNota en 9 MaandsMarap. Het positieve resultaat van de InterimNota (8.8 ton) is overgegaan naar een negatief resultaat van 4.9 miljoen, een verlies van 5.8 miljoen in zeer korte tijd.
 
Veel tegenvallers zitten bij de Drechtsteden; dit gaat van een positief resultaat van 2.2 miljoen naar een negatief resultaat van minimaal 2 miljoen. Belangrijkste oorzaak lijkt de ontwikkeling van de Sociale Dienst Drechtsteden. Oorzaken daar zijn hogere apparaatskosten, uitvoering WMO, uitkeringen en kinderopvang. Tegenover deze tegenvaller staat een meevaller van 1.4 miljoen die niet meegenomen lijkt maar is doorgeschoven naar de resultaatsbestemming.
Verder heeft het Onderzoekscentrum Drechtsteden een tegenvaller van bijna 2 ton als gevolg van de vele monitoren die men 4 jaarlijks uitvoert. Iets wat men al gedurende 4 jaar ziet aankomen, zou men kunnen denken?
Het Ingenieursbureau heeft een meevaller (1,5 ton) die men na het boekjaar zal gaan bestemmen evenals het SCD (1.5 ton) als gevolg van minder werkplekken.

Door de extra strooirondes (waarschijnlijk in het eerste kwartaal) is er een tegenvaller van ruim 3 ton, die blijkbaar ook niet eerder te voorzien was?
De jaarrekening 2008 GRD (Drechtsteden) levert minder op (2.5 ton) en de netwerkontwikkeling kost meer geld door een besluit in september (4 ton extra). De PvdA vindt dat er nu eerst orde op zaken gesteld moet worden bij de Drechtsteden en de situatie stabiel en beheersbaar wordt. Dus pas op de plaats. Klanttevredenheid is voor de PvdA een belangrijke graadmeter. Wel is er een overschot is van 4 miljoen bij de WMO (huishoudelijke hulp), waar vragen over waren. Wethouder Kamsteeg komt met een verklaring hiervoor.

Deel dit bericht met je vrienden!