Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Henk Bax voorzitter vereniging Oud Dordrecht

27 november 2009

DORDRECHT - De vereniging Oud Dordrecht heeft een nieuwe voorzitter. De bekende Dordtenaar Henk Bax is Govert Veldhuijzen opgevolgd. Bax werd met algemene stemming gekozen. Veldhuijzen zwaaide af omdat hij de functie niet kan combineren met zijn rol als gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland. Bax is een zeer betrokken en actieve Dordtenaar, die in het verleden bekend was als directeur van de Ford-vestiging.

Hij is diaconaal ouderling van de Grote kerk, voorzittter van het Diakonaal aandachtscentrum en als ondernemer in allerlei  rollen actief. Tevens is Henk voorzitter van het Centraal comité Oranjedag. Vanuit Oud Dordrecht is hij al betrokken bij het Platform Stedelijke herdenking. Hij zit in de stuurgroep onder het vaandel van erfgoedcentrum DiEP die de lancering van de Dordtse historische kalender in 2010 begeleidt.

Deel dit bericht met je vrienden!