dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Graficus steunt Unicef met 40 procent van zijn verkopen

25 november 2009

DORDRECHT - De Dordtse graficus Hennie van Ham zet de deuren van zijn atelier aan de Binnen Walevest 42 in Dordrecht de hele maand december open. Met die speciale actie borduurt hij voort op de goede ervaringen rond de Open Atelier Route van het eerste weekend van oktober. Van Ham (Gkk/Ds) heeft een vruchtbaar jaar achter de rug. 'Die voorspoed wil ik graag delen met anderen', zegt hij.
 
De 'ambachtelijk kunstenaar' heeft besloten 40 procent van zijn verkopen in december over te maken naar Unicef, de kinderorganisatie van de Verenigde Naties. Met de geregelde openstelling van zijn atelier in december hoopt hij de opbrengst van deze actie te vergroten. De keus voor Unicef lag voor de hand; de naast zijn werk als kunstenaar geeft Van Ham creatieve workshops aan kinderen.
 
Woensdag 2 december is de eerste dag van de actie. Vervolgens is het atelier elke woensdag en elke vrijdag van tien uur 's ochtends tot half een 's middags open, op donderdagmiddagen van vier tot zes uur en elke zondagmiddag van twee tot vijf uur. Vrijdag 25 december (Eerste Kerstdag) is het atelier gesloten. Donderdag 31 december wordt de open ateliermaand aan de Binnen Walevest 42 afgesloten.

Deel dit bericht met je vrienden!