dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Monique en Tom Silvius gaan Alpe d'Huez beklimmen voor goede doel

23 november 2009

DORDRECHT - Monique Silvius-Fokkens (30) en Tom Silvius (31) uit Dordrecht gaan meedoen met Alpe d'Huzes 2010.
Ze vertellen vol enthousiasme:

"Alpe d'HuZes is een actie waarbij fietsers, alleen of in een team, geld bijeen fietsen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen de gevolgen van kanker. Op één dag wordt minstens zes maal de legendarische Alpe d'Huez beklommen. Een bijna onmogelijke opgave. Toch lukte het in 2006, 2007, 2008 en 2009 al heel veel deelnemers, zelfs een aantal (ex-)kankerpatiënten. In 2009 werd een recordbedrag van bijna 6 miljoen Euro opgehaald! Het doel voor 2010 is om het recordbedrag te verpulveren.
Alpe d'HuZes zet zich ervoor in dat de strijd tegen kanker uiteindelijk wordt gewonnen. Dat kanker niet meer als een dodelijke ziekte, maar als een chronische ziekte kan worden gezien.

Alpe d'HuZes hanteert een strikt anti-strijkstok beleid. Alleen daardoor kunnen we garanderen dat 100 % van het ingezamelde geld ook daadwerkelijk ten goede komt aan het onderzoek naar de bestrijding en preventie van kanker.
Onderzoek naar kanker en implementatie van de resultaten is het hoogste doel van de stichting Alpe d'HuZes. Al het geld gaat daarom naar het eigen onderzoeksfonds van Alpe d'Huzes.

In de strijd tegen kanker ervaren zowel patiënten als hun dierbaren een groot gevoel van onmacht. Kanker is alomtegenwoordig. Ertegen vechten lijkt zinloos. Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. Iedereen maakt van dichtbij mee hoe levens drastisch beïnvloed en verwoest worden. Alpe d'HuZes is opgericht met als doel de onmacht die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht. Dit doen we door met zoveel mogelijk mensen steeds weer de grenzen van het mogelijke te verleggen. Alpe d'HuZes is gegrondvest op de absolute overtuiging dat je de grootst mogelijke voldoening bereikt als je je met hart en ziel inzet voor een ander.  Ter nagedachtenis aan de mensen die te vroeg aan kanker zijn overleden, ter inspiratie van de mensen die aan het strijden zijn. Onder het motto "Opgeven is geen optie" accepteren we geen beperkingen in wat we kunnen en zullen bereiken.

Waarom doen we mee?
In 2009 hebben we als supporter van onze broer/zwager Ferry Alpe D'Huzes 2009 meegemaakt. Een ervaring om nooit te vergeten! Geinspireerd door zijn doorzettingvermogen en kracht fietsen we dit jaar mee.

Wij zijn beiden geen fietsers. We houden zelfs niet van fietsen, maar gegrepen door de missie van Alpe d''Huzes gaan we er voor. Dus hebben we beiden een fiets gekocht en trainen we om op 3 juni 2010 meerdere malen boven te komen!

Wij beiden hebben de ziekte kanker van dichtbij meegemaakt. Monique heeft van dichtbij meegemaakt dat haar vader een een explosieve vorm van kanker kreeg. Zijn overleven en huidige levenskwaliteit is te danken aan tijdig handelen en innovatieve technieken, welke op het moment van toepassen nog maar net in Nederland beschikbaar waren.
Jaren later kreeg de moeder van Tom darmkanker, dit kwam voor ons echt als een donderslag bij heldere hemel. Na veel onderzoeken, operaties en een lang hersteltraject is zij er goed doorheen gekomen.

Maar helaas sterven er nog veel te veel mensen aan de gevolgen van deze vervelende ziekte. We hopen dat door meer onderzoek kanker in de toekomst niet het einde hoeft te betekenen. Dat steeds meer mensen genezen kunnen worden van kanker of een gezond leven kunnen leiden met kanker.

En daarom fietsen we naar boven, met onze familieleden op onze bagagedrager….

We willen met onze actie zoveel mogelijk sponsors zien te werven voor onze klim met Team alpedu6.nl voor de Stichting Alpe d'Huzes.

Wilt u ons sponsoren? Informatie over Team alpedu6.nl kunt u vinden op: www.alpedu6.nl

Deel dit bericht met je vrienden!