Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht scoort met aanpak Wielwijk en Crabbehof

23 november 2009

DORDRECHT - Op zaterdag 21 november 2009 is de Kwaliteitskaart Bewonersparticipatie 2009 bekendgemaakt door het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken. Dordrecht scoort als enige het rapportcijfer 9 voor samenwerking met bewoners bij de wijkaanpak van Wielwijk en Crabbehof.

Wethouder A.T. Kamsteeg (Stedelijke vernieuwing) heeft de onderscheiding in ontvangst genomen, samen met Wil Braat, een actieve bewoner van Wielwijk, in aanwezig­heid van minister Eberhard van der Laan van Wonen, Wijken en Inte­gra­tie.

Het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken (LSA) heeft de rapportcijfers vastgesteld op grond van een onderzoek van de Tilburgse school voor Politiek en Bestuur van de Universiteit van Tilburg in opdracht van het LSA.

Ook in 2008 heeft het LSA een dergelijk onderzoek uitgevoerd. Toen waren er naast uitblinkers veel onvoldoendes. Het gemiddelde cijfer is in het onderzoek van 2009 sterk omhoog gegaan. De mogelijkheden voor bewoners om samen met de gemeente en woningcorporaties te werken aan wijkverbetering zijn toegenomen.

Wethouder Kamsteeg is blij met het mooie rapportcijfer voor Dordrecht. 'Ontzettend leuk en bemoedigend voor de komende jaren. Laten we vooral met elkaar doorgaan!'

Lees meer over:

kamsteeg crabbehof wielwijk lsa
Deel dit bericht met je vrienden!