zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Van wethouder Bas van der Zwaan naar fotograaf Bas met eigen studio

22 november 2009

DORDRECHT - Ondernemersvoorman van weleer, raadslid en wethouder voor de VVD, Bas A. van der Zwaan, is een nieuw creatief leven begonnen. Hij is vanuit zijn eigen studio aan de Grote Appelsteiger actief geworden als fotograaf. Van natuur tot modellen en van stadsgezichten tot kunstfoto's: Bas toont zijn liberale veelzijdigheid. Zijn werk maakt hij soms in samenspel met zijn vrouw Jans van der Zwaan, die als schilderes in de stad al veel erkenning heeft gekregen. Hun creatieve verwantschap werd voor de eerste getoond op de grote kunstmanifestatie dit weekeinde in het hotel ARA op Zwijndrechts grondgebied.

De fotokunst is Bas niet vreemd. Hij had in zijn tienerjaren thuis al een donkere kamer gemaakt. Inmiddels bedient Bas zich van de modernste technieken. Hij is ook bezig om op internet zijn beelden een plek te geven via de eigen website www.fotozwaan.nl

Het politieke leven heeft Bas A. van der Zwaan al achter zich gelaten. Dankzij een lobby van ondernemers - met Leen van Pelt als hoofdstimulator - kwam hij in de jaren negentig van de vorige eeuw in de gemeenteraad terecht. In 2002 werd hij de tweede wethouder voor de VVD. Hij diende in deze rol de stad Dordrecht tot 2006. Bas van der Zwaan vervulde tevens een belangrijke rol in de stichting centrummanagement in de jaren negentig.

Deel dit bericht met je vrienden!