Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht wint van Haarlem na lange tijd zonder zege

21 november 2009 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - De reddingsactie van Haarlem trok 2630 mensen naar het stadion, maar een groot gedeelte keerde voor tijd alweer bekaaid huiswaarts. De zieltogende thuisclub had tegen Dordt geen enkele vuist kunnen maken en zag de zo benodigde winst ver aan zich voorbij gaan. Van de bedoelde leuke voetbalavond voor de eigen aanhang kwam zo helemaal niets terecht, daarvoor waren de Schapekoppen ook veel te sterk.

Vooral voor rust legde FC Dordrecht een zeer aanvaardbare partij voetbal op de mat, de combinaties liepen vaak soepel en met het balbezit werd secuur omgegaan. De 1-0 van Guy Ramos halverwege de eerste helft was een logisch gevolg daarvan. Zeefuik en Verhoek combineerden op de rand van het strafschopgebied, de Dordtse aanvoerder hamerde de teruggelegde bal van afstand snoeihard achter de vertwijfeld vallende Van Duin. In de 43e minuut rondde Moussa Kalisse één van zijn vele acties af met een zondagschot dat achter de mistastende Haarlemse keeper dwarrelde (0-2).

Pas daarna kreeg de thuisclub de eerste en grootste kans, maar Stef Doedee redde bekwaam. Direct na de thee had Zeefuik de 0-3 op zijn schoen, maar zijn schot zeilde net over. Het spelpeil zakte daarna wel terug, maar pas nadat Akerboom na een aanslag op John Verhoek met een rode kaart vroegtijdig moest vertrekken, kreeg Haarlem in ondertal toch het grootste aandeel. De geboden extra ruimte was niet meer aan de Dordtenaren besteed, tot de laatste minuut. De ingevallen Ibad Muhamadu werd knap aangespeeld en pegelde vervolgens de 0-3 in de verre hoek. Opluchting alom derhalve in het Dordtse kamp. “Dit hadden we even nodig”, zei een glunderende Gert Kruys na afloop.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!