dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Succesvol schoolschaaktoernooi in de Grote Kerk

20 november 2009

DORDRECHT - Op woensdag 18 november 2009 werd in de Grote Kerk van Dordrecht een schoolschaaktoernooi gehouden. Er deden 60 leerlingen mee, 10 leerlingen moesten helaas wegens ziekte afzeggen. De deelnemende basisscholen waren: De Driehoek, Johan Frisoschool, Montessori school en School Vest.
 
De organisatie was in de goede handen van Angela Vlasblom (projectleider Sport) , Patrick van der Zouwen (Sportconsulent), beiden van Sportbedrijf Dordrecht en Gert Zwartjes (voorzitter Schaakclub Dordrecht).
 
Er werd individueel gespeeld in groepen per leeftijdscategorie (Groepen 3 /4 ,5/6 en 7/8). Het was een goede keuze van Angela en Patrick om in de Grote Kerk zo'n toernooi te organiseren nu hiertoe de mogelijkheid werd geboden. Er waren meerdere opties, maar uiteindelijk gaf het cultuurhistorische karakter van de Grote Kerk de doorslag. Een combinatie maken van sport en cultuur was het motto.
 
Op 10 februari 2010 wordt er een schaaktoernooi voor schoolteams in de Grote Kerk georganiseerd.
 
Een uitgebreidere impressie door Teun Koorevaar van dit schaakfeestje staat op:
www.schoolschaakkoepelerasmus.nl/Schoolschaaktoernooi-Dordrecht.htm

 Tekst: Teun Koorevaar, Foto's: Tom van Bokhoven (www.tomsschaakboeken.nl)

Deel dit bericht met je vrienden!