maandag 17 mei 2021

Alles over Dordrecht

Vrijwilligers wereldwinkel ontvangen lintje

20 november 2009

DORDRECHT - Donderdag 19 november 2009 kregen de 40 vrijwilligers van de Wereldwinkel een lintje uit handen van wethouder Kamsteeg. De wereldwinkels bestaan 40 jaar en dat is onlangs gevierd. PvdA-minister Bert Koenders heeft toen alle medewerkers van de Wereldwinkels een lintje beloofd.

Namens de PvdA heeft Jacqueline van de Bergh zich samen met GroenLinks in de gemeenteraad ingezet om Dordrecht Fair Trade gemeente te laten zijn. Het college komt nu met een positief voorstel naar de raad.

De wereldwinkels zijn uitgegoreid tot centra voor Fair Trade.
De Wereldwinkel Dordrecht zit op de hoek Steegoversloot - Voorstraat en draait steeds beter. De omzet gaat nog steeds omhoog. 40 vrijwilligers houden de winkel draaiende, geven voorlichting en promoten de producten, zodat ondernemers in de 3e wereld hun waren hier kunnen afzetten.

Deel dit bericht met je vrienden!