Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Politie zoekt getuigen met straatborden in Dordrecht

18 november 2009

DORDRECHT - In het onderzoek naar de fatale schietpartij op de Zuidendijk van zondagavond 15 november jl. heeft de politie stoepborden in de omgeving geplaatst als aanvulling op het passanten – en buurtonderzoek. Op de posters is een foto van het slachtoffer afgedrukt en wordt omwonenden en passanten een tweetal belangrijke vragen gesteld:

• Wie heeft meer informatie over het slachtoffer in relatie tot zijn dood?
• Wie weet wie de mogelijke dader(s) is/zijn van dit misdrijf?

Omwonenden dan wel passanten die aanslaan op de vragen en/of foto op het stoepbord worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, tel 0800-7000.

Het team Grootschalige Opsporing (TGO) heeft er bewust voor gekozen om de stoepborden op deze manier in te zetten. Dit omdat het kan leiden tot nieuwe getuigen dan wel personen die mogelijk het 27-jarige slachtoffer wel gezien hebben die avond maar tot op heden niet wisten dat het deze man betreft. 

De 27-jarige man uit Zwijndrecht kwam zondagavond 15 november omstreeks 21.00 uur om het leven toen hij op de Zuidendijk op de fiets werd neergeschoten. Dit gebeurde op de Zuidendijk tussen de Patersweg en het Jacob Marisplein. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.  Gezien de ernst van de zaak is het TGO-team geformeerd. Dit team bestaat uit 25 rechercheurs die technisch en tactisch onderzoek verrichten. Politie en Openbaar Ministerie stellen alles in het werk om de dader(s) van dit misdrijf te achterhalen.

Foto: Rob van der Woude

Deel dit bericht met je vrienden!