Thursday 16 September 2021

Alles over Dordrecht

Wereldwinkeliers bestaan veertig jaar in Dordrecht

18 november 2009

DORDRECHT - De Dordtse wereldwinkel bestaat veertig jaar. Dordt Centraal besteedt deze week veel aandacht aan deze bijzonder die  strijdt voor rechtvaardigheid. Vooral vrijwilligers dragen het verkooppunt met inhoud.

De wereldwinkel begon als vredeswinkel aan de Nieuwstraat en ging via de Vriesestraat, Steegoversloot 55, Vriesestraat/Breestraat uiteindelijk naar de hoek Steegoversloot/Voorstraat toe.

De wereldwinkel is nu een veelzijdige zaak met produkten uit heel veel landen en in niks meer te vergelijken met alleen maar de verkoop van koffie en rietsuiker en lectuur waarmee het allemaal rond 1970 begon. Ook de omzet die de wereldwinkel in het belang van eerlijke handel maakt, lijkt in niets meer op de cijfers van toen.

Deel dit bericht met je vrienden!