Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Nog geen zicht op scherpere vergunning afvalstort Derde Merwedehaven

17 november 2009

DORDRECHT - De provincie Zuid-Holland heeft maandag bij de Raad van State drie maanden langer de tijd gevraagd om te onderzoeken of de milieuvergunning voor de afvalstort in de Dordtse Derde Merwedehaven al dan niet moet worden aangescherpt.

Voor de bezwaarmakende Sliedrechters, verenigd in de Stichting Derde Merwedehaven, is dat het zoveelste bewijs dat Zuid-Holland er alles aan doet om een door Europese regels verplichte aanscherping van de milieuvergunning te vertragen.

De zorg over afvalstort stond vorige week ook al ter discussie in de Dordtse gemeenteraad en CDA-wethouder van milieu, D.A. van Steensel, zal daar verder brengen, zowel in besloten overleg of op andere manieren.

De Raad van State gaf eerder Zuid-Holland zes maanden de tijd gaf om de milieuvergunning voor afvalstort in de Derde Merwede-haven aan te scherpen, maar de provincie zegt meer tijd nodig te hebben om het huiswerk te kunnen maken.

De Stichting Derde Merwedehaven zegt  verbijsterd over de vertraging. De verontrusting in Sliedrecht is ook groot en onlangs kreeg gedeputeerde Van Heijningen een stapel bezwaren overhandigd. De stichting voert aan al vanaf eind 2007 strijd te voeren voor scherpere regels en naleving op het bedrijf aan de overkant van het water van Sliedrecht.

Lees meer over:

Derde Merwedehaven
Deel dit bericht met je vrienden!