maandag 27 september 2021

Alles over Dordrecht

Bas-sloepen-Dordt trots op nieuw schip met ANWB aandacht

16 november 2009

DORDRECHT -

Dordrecht – Vandaag 16 november is de kiel gelegd van de eerste BAS Comfort 900 Retro, die gebouwd wordt onder bouwnummer 701. Een bijzonder aluminium schip met klassieke lijnen, maar uiterst modern gebouwd! Het Dordtse bedrijf met een vestiging aan de Tweede Reedwarsstraat, vindt dit zo bijzonder en haalt met een bericht watersportsites: ,,Wellicht hebt u iets over de introductie gelezen in de ANWB Waterkampioen (nr. 21 – 2009). Dit eerste bouwnummer kan met recht een ’speciaaltje’ genoemd worden! Het schip is uitgerust met een elektromotor (10 kW podmotor van Bellmann), die in combinatie met een 48V / 475 Ah vol-tractie accupakket fluisterstil varen mogelijk maakt.

Als de accu’s hun kracht verliezen, kunnen zij bijgeladen worden met de dieselgenerator die zich aan boord bevindt. Deze voorziet het schip ook van een 220 volt systeem, zodat de gangbare huishoudelijke apparatuur ook aan boord gebruikt kan worden.

De 701 is volledig klantspecifiek gebouwd en wordt uitgerust met een vast bed voorin, stahoogte, een dinette om te bouwen tot 3de slaapplaats, verwarming, (diesel) kooktoestel, toilet met vuilwatertank, walstroomaansluiting, warm en koud stromend water, een koelkast en kuipdouche.

Naar verwachting zal de eerste Comfort 900 in februari 2010 gaan proefvaren. Wilt u eens kijken bij de bouw van dit ruim 9 meter lange schip, neemt dan contact op met BAS Sloepen, aldus de firma.

Deel dit bericht met je vrienden!