Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

BVD stelt vragen over communicatiesysteem hulpdiensten

16 november 2009

DORDRECHT - Beter voor Dordrecht (BVD) heeft twijfels over de werking van het nieuwe communicatiesysteem C2000 voor de Dordtse hulpdiensten naar aanleiding van een mogelijke ramp op het spoor bij Dordrecht. Enkele uren lag toen in de omgeving van de Tulpstraat het treinverkeer stil. Daarom is door de grootste oppositiepartij een serie vragen gesteld aan burgemeester R.Bandell.

logo_beter_voor_dordt.jpg
"Gezien het hoge risicoprofiel van onze gemeente door het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor dienen o.i. alle veiligheidssystemen optimaal te functioneren. De signalen die onze fractie ontvangt, wijzen erop dat dit niet volledig het geval is", aldus BVD-fractievoorzitter Piet Sleeking. De vragen gaan over het
functioneren C2000, P2000 en signalering ongevallocatie.

De afgelopen maanden verschenen in de media berichten over het functioneren van C2000, hét communicatiesysteem voor hulpdiensten zoals politie, brandweer en ambulance. "Mede naar aanleiding van deze berichtgeving zijn in de gemeenteraad van Dordrecht door onze fractie mondeling vragen gesteld aan de verantwoordelijk portefeuillehouder, burgemeester Bandell, over het functioneren van C2000 in Dordrecht", aldus Sleeking

Lees meer over:

BVD r bandell c2000
Deel dit bericht met je vrienden!