maandag 27 september 2021

Alles over Dordrecht

Schoolsport schaaktoernooi in de grote kerk

16 november 2009

DORDRECHT - Het nieuwe schooljaar is in volle gang. Ook de schoolsporttoernooien van Sportbedrijf Dordrecht zijn gestart. Op woensdag 18 november 2009 is er van 13.00 tot 17.00 uur een schoolsport schaaktoernooi individueel op een bijzondere locatie: de Grote Kerk in Dordrecht.

Angela Vlasblom van het Sportbedrijf licht toe: “Er is gekozen voor deze locatie om een combinatie te maken met sport en cultuur. Hierdoor krijgt het schaaktoernooi meer sfeer en uitstraling. Ook vergroten we hiermee de beleving van de deelnemende kinderen en krijgt de schaaksport hopelijk meer bekendheid in Dordrecht.” De Dordtse Schaakvereniging geeft tijdens het toernooi advies en tips aan de deelnemers. Voor ouders, broertjes en zusjes is het mogelijk de kerktoren te beklimmen.

Inmiddels meldden 53 kinderen uit groep drie tot en met acht zich aan van verschillende basisscholen in Dordrecht: De Statenschool, De Driehoek, School Vest, Johan Frisoschool en de Montessorischool. Op woensdag 10 februari 2010 is het schoolsporttoernooi ‘Schaken Teams’. Basisscholen kunnen hun leerlingen hiervoor alvast opgeven.

Jeugd Voor basisscholen houdt Sportbedrijf Dordrecht al jaren verschillende sporttoernooien waaraan jaarlijks duizenden kinderen meedoen. Lokale verenigingen treden op als gastheer, Sportbedrijf Dordrecht coördineert het programma. Het schaaktoernooi is één van de elf schoolsporttoernooien die in het schooljaar 2009/2010 plaatsvinden. Kijk voor meer informatie op www.dordtsport.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!